Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi

Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikayesi, Goran Dukic’in yazıp yönettiği, başrollerinde Patrick Fugit, Shea Whigham ve Shannyn Sossamon’ın bulunduğu 2006 yapımı bir kara mizah filmi. Film, sadece intihar edenlerin gittiği tuhaf bir alemde geçmekte.

Film, Etgar Keret’ın “Kneller’ın Mutlu Kampı” isimli kısa öyküsünden esinlenilmiştir. Kısa öykü “Tanrı Olmak İsteyen Otobüs Şoförü” isimli kitapta bulunabilir. “Pizzeria Kamikaze” isimli bir çizgi roman versiyonu da bulunmaktadır.

Film aslında Kodak’ın ürettiği 16 mm renkli filmlerle çekilecekti. Bu filmler ile elde edilen renklerin, paralel evrenler duygusunu daha iyi verebileceği düşünüldü.[1] Fakat çok zaman alan bir yöntem olduğu anlaşılınca üzerinde düzenleme yapılabilen filmler kullanıldı.[2] Yine de istenilen etki yakalandı ve film başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Zia, kendi canına kıydıktan sonra kendisini ilginç bir arafta bulur. Burada her şey tamamen aynıdır, sadece biraz daha kötüsü. Renkler loş, gökyüzü yıldızsız ve en önemlisi burada gülümsemek imkânsız. Bu garip aleme sadece intihar edenler gelir. Mesela konseri esnasında canına kıyan Rus müzisyen Eugene ve peş peşe intiharlar ile burada yeniden kavuşan tüm ailesi. Zia ve Eugene araftaki zamanlarının çoğunu barlarda geçirirler. Ancak Zia’nın, Brian isimli eski bir arkadaşıyla karşılaşmasıyla işler değişir. Eski sevgilisi Desiree’in de intihar ettiğini öğrenen Zia, onu bulmaktan başka bir şey düşünemez ve Eugene’i de bu yolculukta kendisine katılması için ikna eder. İkili beraber Eugene’in külüstür arabasına atlayıp yola çıkarlar. Bu arabayla ilgili bilinmesi gereken iki garip özellik vardır: Yolcu koltuğunun altına düşen her şey bir karadelik tarafından yutulur ve arabanın çalışmayan farlarını en iyi mekanikçi bile düzeltemez. Yolculukları sırasında, Mikal isimli -kendisinin buraya kazara geldiğini ve geri dönebilmek için yönetimdeki insanları (Yİ) aradığını iddia eden- bir otostopçuya rastlarlar. Böylece yollarına üç kişi devam ederler.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bilek_Kesenler:_Bir_A%C5%9Fk_Hik%C3%A2yesi

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir